... ker verjamemo v dobro
HUMANITARČEK

Kaj je #projektVida?

Vida je glasbeni, druzbeno odgovoren projekt, ki opozarja na pozabljene starostnike. Ki odkriva njihove zgodbe.
Projekt, ko zdruzuje generacije, zvrsti. Projekt, ki motivira k spremembam.
Ki aktivira - posameznike, podjetja, starostnike. Druzbo... in ki kritizira sistem, ki pozablja na njih.

Ugotovili smo namrec ... da starostniki nimajo glasu. Nimajo FB, da bi zapisali tegobe, se telefona marsikaj ne. In cetudi smo na tu mi, pa Up-ornik, Rdeci kriz, Karitas in stevilna druga drustva... to ne bo resilo problema. Nenazadnje - vsak dan smo tudi mi sami blizje “starostnistvu”.

Pod mentorstvom Marjane Petek, Joze Breg in Manje Kosi zdaj starostniki pridno izdelujejo izdelke. Od piscalk, kvackanih prtickov, do malih “mozicljev” za na kljuce. Tako smo jim dali smisel, jih aktivirali, jim dali obcutek vrednosti. Pa cetudi nekateri lahko zasijejo samo ocko na obesek ali pa morata Manja in Ninna za njimi pozasiti ves rob. Njihov dan je dobil smisel. 

V Galerija kreativnih (Gosposka 5) pa je Nina Šraj odprla svojo mansardo v novembru za vse osameljene starostnike in tudi ostale, zeljne druzenja, da bomo v toplem, domacem ambientu skupaj pletli sale, kape etc. (Volna se ze zbira). Po principu - dokonca naslendnji.

Vsakega od starostnikov, vkljucenih v #projektVida boste spoznali v tem mesecu, cez njihove zgodbe, marsikoga tudi med pletenjem v Galeriji Kreativnih. Cisto vse pa ... 

Da se bodo njihove zgodbe slisale cim dlje sta jim glas posodila pevka Tinkara Kovac in Amo Socialec v pesniski izvedbi. Zanimiva kombinacija, vam povemo. Poslusljiva in zelo ... v srce.

Album #projektVida je skupaj z izdelkom starostnikov na voljo kot t.i “lunch pack”. Na albumu bodo ze omenjeni druzbeno kriticni komadi, ki vam bodo dali misliti v obliki, ki je muuuulti uporabna za v avto, sluzbo etc. Prilozena pa bo tudi zgodba starostnika, ki je izdelal vas izdelek. Vse skupaj bo zapakirano kot darilce in ga boste lahko podarili naprej v prihajajocem decembru. Obenem pa z nakupom (10e) pomagate do 3 toplih obrokov. Nakup bo mogoc od Mednarodnega dneva prijaznosti naprej GALERIJA KREATIVNIH, do razprodaje.


Zdaj je cas, da smo mi njihov glas.

In zakaj Vida?
Vida je bila prva gospa, ki smo ji z drustvom pomagali. Preminula je leta 2015. Nikoli ji nismo uspeli urediti do konca hisice. Umrla je zaradi pljucnice, ko smo jo poznali manj kot mesec.