JERNEJ MURKO

podpredsenik društva

ustanovni član


dr.med, specializant pediatrije

MAJA KOS

tajnica društva

ustanovna članica


sodna tolmačka

BOŠTJAN CVETIČ

pravna pomoč

nadzorni svet


dipl.uni. pravnik

predsednik Mreže brezdomni do ključa

UROŠ KOSEC

ustanovni člankineziolog

PETEK MARJANA


NINA ŠRAJ

#pletemoSsrcem

SEVERINA ISKRAČ

MIŠEL "AMO" RISTOV

socialni delavecAKTIVNI ČLANIekipa

HUMANITARČEK se je rodil nekega jesenskega popoldneva leta 2010 ob kavi - ki je imela okus po neiskrenosti in v kateri je še tlela slaba izkušnja s "pravno osebo", ki je v imenu dobrobitnosti skrbela le za blaginjo svojih članov. Bolečina ob zavedanju vsesplošne neiskrenosti je bila grenkejša od najbolj grenke arabice brez sladkorja.. In tako se je rodila ideja.. spontano - brez velikega pompa, saj se je zdelo, da je edini pravi odgovor na skorumiranost modernega sveta, ki ne premore več niti toliko dostojanstva, da bi znala dobroto obdržati - dobro.

Pri rojstvu je 5 ustanovnih članov postavljalo pravila "igre", statut in se borilo z birokracijo, ki je nihče od nas ni povsem razumel - predvsem pa ni dojel, kako veliko je v naši državi potrebno, da lahko pomagaš. A po papirnih vojnah smo ga dobili - novorojenega otroka, v katerega smo zavili vso svojo naivno vero v boljši jutri, iskreno upanje v pomembnost malih korakov in vse tiste male, drobne pozornosti, s katerimi smo želeli nekomu spremeniti svet.

Verjeli smo, da smo dovolj veliki, da bomo obstali - in smo. Od začetne ekipe je življenje v neke druge zgodbe odneslo le enega našega člana.. Mi pa smo vsako leto znova rasli po številu pripadnikov, ki so sprva samo tiho simpatizirali z nami, kasneje pa so vedno glasneje želeli postati del našega kroga.. Po številu izkušenj... Predvsem pa po številu iskrenih pogledov in toplih zahval...

Danes smo še vedno tu - še vedno se borimo z birokracijo in marsikaterim polenom, ki prileti pod naše noge. A naučili smo se teka na dolge proge, znamo preskakovati ovire - tiste, ki jih ne gre preskočiti, pa znamo preplezati.. Še vedno je naša energija enako naivna, enako utopično iskrena.. Še vedno z vso dušo in srcem verjamemo, da lahko z malimi stvarmi polepšamo nekomu dan, dva, mesec, leto na tem svetu.. Predvsem pa mu povrnemo napomembnejše - zaupanje v soočloveka.

Ne premikamo gora - povsem zadovoljni smo, da so Savinjske Alpe, kjer so in da Julijci pritegnejo naš pogled na poti v Ljubljano...

Ne iščemo projektov v daljni Afriki - bolečina, žalost, revščina so že pred našimi vrati ... In predvsem zime so v naši Sloveniji boleča izkušna za marsikoga na socialnem dnu.

Ne pobiramo članarine - več pomenijo pridne roke, entuziazem in dobra misel, kot nekaj evrov, ki jih darujemo le za to, da se počutimo "dobre"... (no, se pa donacij ne branimo ):

Nismo tako veliki, da bi se o nas govorilo po komercialnih televizijah, a tudi tako majhni ne, da nas bi v našem okolju spregledali.

Ne verjamemo v pravljice, verjamemo pa v pravljičarje, ki lahko naslikajo lepši jutri.

Smo, kar smo. Vsak zase in vsi skupaj - trdno odločeni, da povrnemo vero v dobrobit, sočloveka, zaupanje, iskrenost...

Ninna Kozorog
predsednica društva

O NAS

NINNA KOZOROG

predsednica društva

ustanovna članica


dr.med, spec.nevrolog, dipl.ing. rač in inf