Sledi naši FB strani že od 5.11. Naval na pisma je vedno veeeeelik. Naš rekord je 1000 "najdenih božičkov" (prevzetih pisem) v 36 urah.
SKRITI BOŽIČEK BREZDOMCU
December je čas radosti, topline in pomoči. In tudi brezdomci si zaslužijo občutiti božični čar, zato je humanitarno društvo Humanitarček pripravilo svojevrstno akcijo, ki je od leta 2012 postala že tradicionalna. V tem času se je od začetnih 30 obdarovanih brezdomcev, številka povzepal na okrog 1000,nekolikopa se je moderniziralo tudi samo obdarovanja brezdomcev. 

»Ker so palčki programerčki še sveži, bodi strpen. Preden pošlješ sporočilo na Strička Božička na Severni pol, malce poklikaj ... Malce preberi ... Striček božiček je vendarle star gospod in mora prebrati velikooo pisem ... in ne more vedno klikati namesto tebe.«

Kaj je treba narediti?

1. Izbrati brezdomca na portalu DOBRODELKO.

2. Pismo se pojavi v celoti, ko izbereš naključnega brezdomca. Ker saj veste, življenje je kot škatla bonboniere. 

3. Ko nalogo oziroma pismo sprejmeš, se ta pojavi pod 'Tvoj kotiček'. Nanjo klikneš in s klikom na 'Povečava' je omogočen tisk (desno zgoraj ikona tiskalnika). 

Kako pripraviti darilo?

Humanitarčkovo priporočilo je tako: »Ja, Palček pomagalček ... S srcem vendar!«

Če želje ne gre izpolniti v celoti, v društvu poudarjajo pomen improvizacije, saj vedno šteje dobra volja, nekaj domišljije in predvsem lepo zavito darilo.

»V škatlo ne pakiraj svoje tašče, pokvarljivih jedil in stvari, ki so jih že razjedli molji.«

Pri tem ne smete pozabiti na označbo, ki mora biti napisana v celoti in ne zgolj z imenom iz pisma. »Morda pa brezdomec Jože iz Kopra ljubi čokolado z rozinami, Jože iz Maribora pa jo sovraži.«